APATINSKI ŠAHISTI ZAUZELI JAKO ČETVRTO MESTO NA TURNIRU U TREPINJI

U nedelju 27. avgusta, šahisti ŠK „Vulkan Protektor“ Apatin su učestvovali na jubilarnom turniru u Hrvatskoj. Naime, Šah Klub „Trpinja“ je povodom pedeset godina šaha u svom naselju organizovala veoma jak turnir.

Učešće je ukupno uzelo dvadeset ekipa, a među njima su bili i predstavnici našeg grada. Najbolje se pokazala ekipa GŠK „Županija“ , koja je osvojila takmičenje, dok je „Vulkan Protektor“ Apatin zauzeo jaku četvrtu poziciju na tabeli.

Boje našega kluba branili su Andrej Stojanović na prvoj tabli,na drugoj tabli Branko Ćopić, dok su Vladimir Rajs i Trivo Kuridža bili na trećoj odnosno četvrtoj tabli. Takmičari su ukupno odigrali sedam kola, a najuspešniji u našem timu je Branko Ćopić sa osvojenih 5 bodova. Vladimir Rajs je osvojio 4,5 bodova, zatim Trivo Kuridža sa 4 boda i na kraju Andrej Stojanović, koji je uzeo 3 boda.

Nakon odigranog turnira kapiten ekipe iz Apatina, Branko Ćopić izjavio je sledeće: “Hteo bih da istaknem pre svega, da mi je velika čast što smo dobili poziv od stane domaćina povodom jedne tako velike svečanosti kao što je jubilej 50 godina postojanja šahovskog kluba Trpinja. Na ovom turniru smo pokazali da rezultatski i igrom možemo da pariramo klubovima iz regiona, a mesta za napredak u igri svakako ima. Inače, ovo je uvod pred nastavak prvenstva i lige koji nam kao ekipi predstoji. ”

Sve pohvale našim momcima na postignutom, a takođe sve čestitke organizatoru turnira, koji je pored medalja i pehara obezbedio ishranu i lepo druženje.

Coming Soon...