Apatin Rapid – Oktobar 2023

U organizaciji Apatinskog šah kluba “Vulkan protektor” proteklog vikenda je na jezeru “ARK” – Liberland održan šahovski turnir “APATIN RAPID – Oktobar 2023”. Uz učešće 32 takmičara iz Subotice, Sombora, Kule, Ratkova, Bačkog Brega, Prigrevice i Apatina igrao se rapid sa tempom igre od 10 minuta, plus 5 sekundi bonusa posle svakog poteza. Mečevi ovog tempa igrali su se po švajcarskom sistemu od 7 kola sa kompjuterskim parovnjem koje je vodio Nacionalni arbitar Stevo Popović iz Apatina.

Nakon veoma zanimljive završnice prvo i drugo mesto podelili su majstorski kandidat Goran Gabrić iz Subotice i Apatinac, mk Branko Ćopić sa osvojenih 6 bodova, dok je treće mesto mesto pripalo takođe našem sugrađaninu mk Andreju Stojanoviću. Nagradu za najuspešniju damu pripala je Anastaziji Milenković iz Subotice.

Prema rečima predsednika kluba, Steve Popovića turnir je organizovan na veoma zavidnom nivou, kome mogu pozavideti i mnogi prvoligaški klubovi. Velike zasluge za ovako kvalitetnu organizaciju pripadaju novom članu uprave apatinskog kluba, Goranu Petroviću.

Rezultati: https://chess-results.com/tnr831395.aspx?lan=1&art=4&turdet=YES

Coming Soon...