POČELA SA RADOM BESPLATNA ŠKOLA ŠAHA

U prostorijama apatinskog Šah kluba “Vulkan protektor” juče je počela sa radom škola šaha za dečake i devojčice uzrasta od 6 do 16 godina, koja od ove godine nosi naziv Škola šaha “Prof. dr Vladimir Rajs”. Jučerašnjem, prvom treningu je prisustvovalo desetak polaznika i to je ustvari bila prezentacija u okviru koje su roditelji i javnost upoznati sa načinom rada i motivima otvaranja škole šaha. To je ujedno bila i prilika da se treneri i deca bolje upoznaju, a prof. dr Vladimir Rajs, direktor škole šaha koja nosi njegovo ime je naglasio da su treninzi u klubu za svu decu besplatni i pozvao zainteresovane mališane i njihove roditelje da se prijave.

-Nedavno je klub dobio novo rukovodstvo koje je odlučilo da popularizuje šah u Apatinu, jer smatramo da mi kao sportski kolektiv čiji je osnivač opština Apatin dužni da organizujemo dešavanja i budemo jedan od oslonaca naše Opštine i edukujemo ljude kroz šah i druženje. Za sada imamo desetak mališana, a nakon ovog zvaničnog otvaranja očekujemo da će se mnoga deca prijaviti u školu, jer imamo izuzetnog trenera. Škola šaha je besplatna za sve polaznike, jer su Šah klub “Vulkan Protektor” i Fakultet tehničkih nauka obezbedili sredstva za njeno funkcionisanje. Ovim putem pozivam sve ljude da nam se pridruže, kako bi u našem gradu razvili šahovsku zajednicu, zaključio je Rajs.

Sa decom će raditi fide majstor Josip Dekić, profesionalni trener sa tridesetogodišnjim iskustvom i impresivnim rezultatima koji je napomenuo da je šah u Srbiji poslednjih godina u ekspanziji zbog dobrih rezultata koje postiže reprezentacija.

-Nadam se da će škola šaha dobro funkcionisati i da ćemo uspeti decu da uvedemo u tajne šahovske igre, proširimo njihovo šahovsko znanje i kroz sve to, da od njih napravimo bolje ljude. Računari su mnogo pomogli da se šah brže razvija, ali sa druge strane, igrice odvlače decu od bavljenja ovim sportom. Šahovska reprezentacija Srbija je prošle godine postala ekipni Evropski prvak, što je dosta doprinelo popularnosti ove igre, a Šahovski savez Srbije ove godine uvodi šah kao sekciju u petom i šestom razredu osnovne škole. Razvijanje praktičnog mišljenja je najznačajniji segment u radu sa decom, jer se ispostavilo da mališani koji se bave šahom beleže dobre rezultate u školi, rekao je Dekić.

Svi zainteresovani koji žele da se bave šahom mogu se prijaviti putem telefona na broj 063/844-71-52.

Coming Soon...