Apatin Rapid – Mart 2024

U organizaciji Šah kluba “Vulkan Protektor” na izletištu jezera “ARK” kraj Apatina je održan šesti šahovski turnir “APATIN RAPID – MART 2024”. Turnir se igrao po švajcarskom sistemu od devet kola, sa tempom igre od deset minuta plus bonus dodatak od pet sekundi po potezu, a učešće je uzelo 26 takmičara iz Apatina, Subotice, Bačke Topole i Bajmoka.

Nakon veoma zanimljivih partija prvo mesto je osvojio majstorski kandidat Goran Gabrić iz Subotice sa maksimalnih devet poena. Drugi je bio Đuro Zdjelar iz Apatina sa sedam, dok je treće mesto zauzeo Apatinac Branko Ćopić sa 6,5 poena, koliko je imao i njegov sugrađanin Željko Andabaka a peti je veteran Nikola Kuduz sa 5,5 poena.

Najuspešniji omladinac bio je Dušan Stojaković iz Apatina, dok je najbolje plasirana devojka Anastacija Milenković iz Subotice.

Turnir je bio rejtingovan kod FIDE, a kompjutersko parovanje vodio je nacionalni sudija, Stevo Popović iz Apatina. Po završetku ove uspešno organizovane manifestacije podeljene su nagrade najuspešnijim igračima, nakon čega je usledio ručak.

Rezultati: https://chess-results.com/tnr907843.aspx?lan=1

Coming Soon...