Apatin Rapid – April 2024

Apatinski šah klub “Vulkan Protektor” je na izletištu “ARK” organizovao sedmi po redu tradicionalni mesečni šahovski turnir “Apatin Rapid”, na kojem su ovoga puta učestvovala 23 igrača iz Subotice, Bačke Palanke, Bačke Topole, Bajmoka, Prigrevice, Apatina kao i jedan predstavnik iz Vukovara.

U veoma jakoj konkurenciji prvo mesto je zasluženo osvojio fide majstor Miloje Brajić iz Bačke Palanke sa osam osvojenih poena iz 9 kola. Drugo mesto je pripalo Zoranu Ljikaru iz Vukovara sa 7,5 dok je trćeplasirani bio Branko Ćopić iz Apatina sa 7 poena.

Uz nagrade za trojicu najboljih, dodeljena su i specijalna priznanja. Nagradu za najuspešnijeg veterana 65+ dobio je Trivo Kuridža iz Apatina, najuspešniji omladinac do 18 godina je Aleksa Radnić iz Subotice, dok je u konkurenciji devojaka nagradu osvojila dvanaestogodišnja Lei Kokai iz Apatina.

Po završetku turnira Goran Petrović, predsednik AŠK “Vulkan Protektor” zahvalio se svim učesnicima na korektnoj igri, ali i svim pojedincima koji su učestvovali u izuzetnoj organizaciji sedmog po redu “Apatin Rapid” turnira.

Chess Results : https://chess-results.com/tnr920927.aspx?lan=1&art=1&rd=9

Coming Soon...